Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Напукани бадемови сладки с портокал

Поднесете със следобедното кафе или чай

80’ Подготовка
12’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 200 г захар
  • 250 г фино смлени бадеми
  • Кората от 1 портокал (настъргана)
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 1/4 ч.л. сол
  • 50 г пудра захар (за овалване)

Начин на приготвяне:

  1. В голяма купа разбийте яйцата със захарта, докато сместа стане кремообразна и побелее.
  2. Добавете смлените бадеми, настърганата портокалова кора, ваниловия екстракт и солта. Разбъркайте добре, докато се получи гъсто и лепкаво тесто.
  3. Покрийте тестото с прозрачно фолио и го оставете в хладилника за минимум 1 час, за да се стегне.
  4. Загрейте фурната на 180°C и покрийте тава с хартия за печене.
  5. От охладеното тесто оформете малки топчета с диаметър около 2-3 см.
  6. Оваляйте всяко топче обилно в пудра захар, като се стараете да го покриете равномерно.
  7. Подредете топчетата в тавата на разстояние около 2 см едно от друго.
  8. Печете сладките за 12-15 минути, или докато се появят напукани линии по повърхността им. Внимавайте да не ги препечете - трябва да останат меки в центъра.
  9. Оставете готовите сладки да изстинат върху решетка.
  10. Сервирайте с чаша чай или кафе и се насладете на нежния бадемово-портокалов аромат.

Дайте оценка:

Тагове: портокал яйца бяла захар пудра захар ванилия бадеми

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче