Необходими продукти:
- 2 яйца
- 200 г захар
- 250 г фино смлени бадеми
- Кората от 1 портокал (настъргана)
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 1/4 ч.л. сол
- 50 г пудра захар (за овалване)
Начин на приготвяне:
- В голяма купа разбийте яйцата със захарта, докато сместа стане кремообразна и побелее.
- Добавете смлените бадеми, настърганата портокалова кора, ваниловия екстракт и солта. Разбъркайте добре, докато се получи гъсто и лепкаво тесто.
- Покрийте тестото с прозрачно фолио и го оставете в хладилника за минимум 1 час, за да се стегне.
- Загрейте фурната на 180°C и покрийте тава с хартия за печене.
- От охладеното тесто оформете малки топчета с диаметър около 2-3 см.
- Оваляйте всяко топче обилно в пудра захар, като се стараете да го покриете равномерно.
- Подредете топчетата в тавата на разстояние около 2 см едно от друго.
- Печете сладките за 12-15 минути, или докато се появят напукани линии по повърхността им. Внимавайте да не ги препечете - трябва да останат меки в центъра.
- Оставете готовите сладки да изстинат върху решетка.
- Сервирайте с чаша чай или кафе и се насладете на нежния бадемово-портокалов аромат.
ИЗБРАНО