1 ч.ч. нахут
4 с.л. зехтин
2 глави стар лук
1-2 червени чушки
1 консерва домати от 400 г
шепа спанак
сол
щопка захар
босилек, майорана
нахутът се накисва за 10 часа във вода
отцежда се и се вари за около 1 час и 30 минути, до омекване
в голям тиган се загрява мазнината и в нея се задушава нарязания на дребно стар лук
прибавят се нарязаните на кръгчета чушки и се пържи още 4-5 минути
добавят доматите и нарязания спанак
прибавя се отцедения нахут, покрива се с капак и се оставя да къкри 10-15 минути
овкусява се със сол, прибавят се подправките
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО