Необходими продукти:
- 800 г дребни картофи, нарязани на половинки
- 1 лимон, нарязан на тънко
- 3 с.л. пресен розмарин, накълцан
- 3 с.л. зехтин
- 600 г сурова наденица, изстискана от червото на по-дълги парчета или с големината на хапки
- 1 връзка пресен лук, нарязан
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурнта на 220 градуса.
- Сложете картофите в голяма купа, прибавете лимона, розмарина, зехтина, както и сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре.
- Прехвърлете картофите в плоска тава, покрита с хартия за печене, и ги разпределете така, че да не се застъпват един друг. Печете ги за 20 мин., докато придобият златист цвят, след това прибавете наденицата и върнете обратно във фурната за още 10-15 мин. до готовност на месото.
- Накрая поръсете с лука и печете за още няколко минути, за да омекне.
- Сервирайте веднага.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО