Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Наденички с лимонови печени картофи с розмарин

Бърза вечеря за цялото семейство

10’ Подготовка
40’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 800 г дребни картофи, нарязани на половинки
  • 1 лимон, нарязан на тънко
  • 3 с.л. пресен розмарин, накълцан
  • 3 с.л. зехтин
  • 600 г сурова наденица, изстискана от червото на по-дълги парчета или с големината на хапки
  • 1 връзка пресен лук, нарязан

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурнта на 220 градуса.
  2. Сложете картофите в голяма купа, прибавете лимона, розмарина, зехтина, както и сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре.
  3. Прехвърлете картофите в плоска тава, покрита с хартия за печене, и ги разпределете така, че да не се застъпват един друг. Печете ги за 20 мин., докато придобият златист цвят, след това прибавете наденицата и върнете обратно във фурната за още 10-15 мин. до готовност на месото.
  4. Накрая поръсете с лука и печете за още няколко минути, за да омекне.
  5. Сервирайте веднага.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин наденица пресен розмарин лимон картофи зелен лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче