Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Начос с хрупкав бекон и сос от сирена

Изненадайте гостите си с това чудесно мезе за бира

5’ Подготовка
15’ Време за готвене
8 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

За соса със сирена:

  • 100 г зрял чедър, настърган
  • 50 г червен лестър, настърган
  • 1 супена лъжица царевично брашно
  • 300 мл течна сметана
  • 1-2 супени лъжици мед
  • няколко капки лют сос

За начосите:

  • 6 парченца пушен бекон
  • 200 г обикновен тортила чипс
  • 3 бр. пресен лук, нарязан на ситно
  • 1 люта чушка, нарязана на колелца (по желание)
  • шепа листа от кориандър (по желание)
  • заквасена сметана, при поднасяне

Начин на приготвяне:

  1. Разбъркайте сирената, царевичното брашно, сметаната и 1 супена лъжица мед в тенджера на слаб огън до гладкост.
  2. Подправете с лютия сос и още малко мед на вкус. Дръжте го на топло, за да предотвратите бързото му сгъстяване.
  3. Изпечете бекона на грил тиган, докато стане много хрупкав, и затоплете тортила чипса във фурната.
  4. Наредете чипса в чиния и залейте със соса от сирена.
  5. Начупете бекона на малки парчета и го поръсете, последван от пресния лук, лютата чушка и кориандъра, ако ги използвате.

* Може да поднесете начоса още с гуакамоле и салца.

 

Дайте оценка:

Тагове: кориандър пресен лук бекон чили люти чушки заквасена сметана царевично брашно готварска сметана мед чедър тортила чипс

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче