Необходими продукти:
За соса със сирена:
- 100 г зрял чедър, настърган
- 50 г червен лестър, настърган
- 1 супена лъжица царевично брашно
- 300 мл течна сметана
- 1-2 супени лъжици мед
- няколко капки лют сос
За начосите:
- 6 парченца пушен бекон
- 200 г обикновен тортила чипс
- 3 бр. пресен лук, нарязан на ситно
- 1 люта чушка, нарязана на колелца (по желание)
- шепа листа от кориандър (по желание)
- заквасена сметана, при поднасяне
Начин на приготвяне:
- Разбъркайте сирената, царевичното брашно, сметаната и 1 супена лъжица мед в тенджера на слаб огън до гладкост.
- Подправете с лютия сос и още малко мед на вкус. Дръжте го на топло, за да предотвратите бързото му сгъстяване.
- Изпечете бекона на грил тиган, докато стане много хрупкав, и затоплете тортила чипса във фурната.
- Наредете чипса в чиния и залейте със соса от сирена.
- Начупете бекона на малки парчета и го поръсете, последван от пресния лук, лютата чушка и кориандъра, ако ги използвате.
* Може да поднесете начоса още с гуакамоле и салца.
ИЗБРАНО