Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Мусака от кисело зеле и ориз

Рецептата е от района на град Левски

20’ Подготовка
30’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 кг кисело зеле
  • 100 мл олио
  • ½ ч.ч. ориз (100 г)
  • 100 г кашкавал
  • 200 мл прясно мляко
  • 3 бр. яйца
  • 1 ч.л. червен пипер
  • Магданоз
  • Черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Зелето се нарязва на ситно и се задушава в мазнината до омекване, след което се разбърква с червеия пипер.
  2. Оризът се сварява в подсолена вода, отцежда се и се смесва с настъргания кашкавал, стино нарязания магданоз и черния пипер.
  3. В намазана с масло тавичка се изсипва половината от зелето. Върху него се разстила оризът и се прибавя останалото зеле. Ястието се залива с разбитите с млякото яйца и се пече в силна фурна до зачервяване.

Дайте оценка:

Тагове: черен пипер червен пипер кисело зеле олио магданоз яйца прясно мляко кашкавал ориз

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче