Необходими продукти:
- 1 кг кисело зеле
- 100 мл олио
- ½ ч.ч. ориз (100 г)
- 100 г кашкавал
- 200 мл прясно мляко
- 3 бр. яйца
- 1 ч.л. червен пипер
- Магданоз
- Черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
- Зелето се нарязва на ситно и се задушава в мазнината до омекване, след което се разбърква с червеия пипер.
- Оризът се сварява в подсолена вода, отцежда се и се смесва с настъргания кашкавал, стино нарязания магданоз и черния пипер.
- В намазана с масло тавичка се изсипва половината от зелето. Върху него се разстила оризът и се прибавя останалото зеле. Ястието се залива с разбитите с млякото яйца и се пече в силна фурна до зачервяване.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО