Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
За блатовете:
✓ 350 г  брашно
✓ 1 бакпулвер
✓ 350 г мекo масло
✓ 350 г пудра захар
✓ 6 яйца
✓ 10 г ванилия
✓ 1 ч.ч. прясно мляко
✓ сладкарска боя
 
За Крема:
✓ 100 г масло
✓ 500 г крема сирене
✓ 500 г пудра захар

В купа прибавяте продуктите в следния ред: маслото, крема и захарта. Разбърквате до получаване на крем, след което добавяте яйцата едно по едно с постоянно бъркане. След яйцата слагаме и брашното малко по малко, в което предварително сме добавили ванилията и бакпулвера. Накрая и пр. мляко, докато се получи кексова смес.

Тази смес разделяме в 6 чаши, за да си направим желаните цветове, като добавяме във всяка чашка по малко сладкарска боя. След това в загрята фурна на 150 градуса блатовете се изпичат един по един.

Кремът се прави, като разбъркаме всички продукти. След изпичане на блатовете започваме да редим тортата. Блат, крем, блат, крем и така завършваме с крем, с който намазваме цялата торта и после я украсяваме по желание. Най често я украсявам с шарени пръчици. Готовата торта я слагаме в хладилник, за да престои най-малко два часа. Приятно хапване!

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче