✓ 350 г брашно
✓ 1 бакпулвер
✓ 350 г мекo масло
✓ 350 г пудра захар
✓ 6 яйца
✓ 10 г ванилия
✓ 1 ч.ч. прясно мляко
✓ сладкарска боя
За Крема:
✓ 100 г масло
✓ 500 г крема сирене
✓ 500 г пудра захар
В купа прибавяте продуктите в следния ред: маслото, крема и захарта. Разбърквате до получаване на крем, след което добавяте яйцата едно по едно с постоянно бъркане. След яйцата слагаме и брашното малко по малко, в което предварително сме добавили ванилията и бакпулвера. Накрая и пр. мляко, докато се получи кексова смес.
Тази смес разделяме в 6 чаши, за да си направим желаните цветове, като добавяме във всяка чашка по малко сладкарска боя. След това в загрята фурна на 150 градуса блатовете се изпичат един по един.
Кремът се прави, като разбъркаме всички продукти. След изпичане на блатовете започваме да редим тортата. Блат, крем, блат, крем и така завършваме с крем, с който намазваме цялата торта и после я украсяваме по желание. Най често я украсявам с шарени пръчици. Готовата торта я слагаме в хладилник, за да престои най-малко два часа. Приятно хапване!
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО