Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Мезе за бяло вино: Слабо осолена скумрия с картофи и лук

Ще си оближете пръстите с този прост и вкусен специалитет

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
30’ Време за готвене
4 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 кг филе от скумрия
  • 800 г картофи
  • 3 големи глави червен лук
  • 4 с.л. винен оцет
  • 4 с.л. лимонов сок
  • 100 г краве масло
  • 100 г сол
  • 50 г захар
  • Наситнен пресен копър

Купете купи и чинии

Придайте стил и уют на дома си с богата палитра от красиво изработени купи и чинии. С тях ще направите и процеса на готвене едно доста по-приятно изживяване..

Начин на приготвяне:

  1. Рибата се нарязва на филета от по 200-250 грама и всяко парче се натърква със сол и захар. Месото се слага в купа, която се завива със стреч фолио и се оставя в хладилника за едно денонощие.
  2. Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват в подсолена вода, като се има предвид, че и рибата също ще бъде солена, така че се внимава с количеството сол. След като водата заври, необходими са още около 15-20 мин.
  3. Лукът се нарязва на полумесеци и се оставя да се маринова в купа, в която предварително са смесени оцетът с лимоновият сок.
  4. Водата на картофите се излива и в същата тенджера се изсипва маслото. Всичко се разбърква добре.
  5. В чиния или плато се нареждат филетата от скумрия, които се гарнират с картофите, а отгоре се нареждат резенчетата червен лук. Специалитетът се поръсва с настинения копър.

 

Дайте оценка:

Тагове: краве масло скумрия червен лук пресен копър оцет картофи бяла захар лимонов сок