2 яйца,
1 чаена чаша кристална захар,
1 чаена чаша олио,
1 равна чаена лъжичка сода бикарбонат,
1 равна чаена лъжичка бакпулвер,
2 равни супени лъжици канела,
200 грама мед,
брашно, колкото поеме;
за пълнежа:
80 грама краве масло,
1 чаена чаша смлени орехи,
3/4 чаена чаша прясно мляко,
трохите от меденките ,
разтопен шоколад за декориране.
Омесете тесто от всички посочени продукти.
Добавяйте брашно, докато получите средно меко тесто, не го правете много твърдо, но не трябва и да е прекалено лепкаво.
Подгответе си тава с кухненска хартия и загрейте фурната на 190 градуса.
Оформете топченца с големината на малки орехи и ги подредете с място между тях, защото бухват при печенето.
Изпечете ги, докато се зачервят. Не ги препичайте. Още, докато са топли ги издълбайте, но съхранете трохите.
Ако ги оставите да изстинат напълно, ще ви бъде трудно дълбаенето, защото се втвърдяват.
Смесете всички съставки за пълнежа и сложете и трохите от меденките.
Напълнете меденките и ги слепете по две. Декорирайте с разтопен шоколад.
След няколко часа престой меденките омекват и стават много крехки и сочни.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност