250 г брашно,
250 г мед,
80 г масло,
5 с.л. захар,
2 яйца,
1 ч.л. канела,
1 с.л. бакпулвер,
1 бурканче мармалад или желе,
200 г шоколад,
1 с.л. олио
Медът, маслото и захарта се смесват и се поставят на слаб огън да се разтопят, като се разбъркват често. Сместа се оставя да се охлади. Разбиват се двете яйца с миксер и към тях се прибавя медената смес. Разбива се отново. Брашното се смесва с канелата и бакпулвера и се добавя към горната смес. Правоъгълна тавичка се намазва с олио и се поръсва леко с брашно. Изсипва се готовото тесто и се пече на 180* в загрята фурна. Проверява се с клечка за зъби дали е изпечено добре. След като се извади от фурната, блатът се оставя да се охлади. Изважда се и се разрязва на две части. Първата част хубаво се намазва с желето или мармалада и се покрива с втората част. Шоколадът се разтопява на водна баня заедно с олиото и се намазва върху сладкиша. Нарязва се на пастички.
от Щъркелово гнездо
250 г брашно,
250 г мед,
80 г масло,
5 с.л. захар,
2 яйца,
1 ч.л. канела,
1 с.л. бакпулвер,
1 бурканче мармалад или желе,
200 г шоколад,
1 с.л. олио
Медът, маслото и захарта се смесват и се поставят на слаб огън да се разтопят, като се разбъркват често. Сместа се оставя да се охлади. Разбиват се двете яйца с миксер и към тях се прибавя медената смес. Разбива се отново. Брашното се смесва с канелата и бакпулвера и се добавя към горната смес. Правоъгълна тавичка се намазва с олио и се поръсва леко с брашно. Изсипва се готовото тесто и се пече на 180* в загрята фурна. Проверява се с клечка за зъби дали е изпечено добре. След като се извади от фурната, блатът се оставя да се охлади. Изважда се и се разрязва на две части. Първата част хубаво се намазва с желето или мармалада и се покрива с втората част. Шоколадът се разтопява на водна баня заедно с олиото и се намазва върху сладкиша. Нарязва се на пастички.
от Щъркелово гнездо
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност