250 гр суров нахут,
2 клончета прясна мащерка,
2 щипки чер пипер,
1 с. л. червен пипер,
2 щипки сол,
30 мл олио,
1 суха люта чушка
Сложете нахута в средно голяма тенджера с вода (водата трябва да покрие нахута), похлупете с капак и оставете за около 1 час да набъбне. Готовият нахут изплакнете няколко пъти със студена вода, докато водата стане бистра.
Върнете го отново в тенджерата, налейте вода почти до горе, прибавете олиото и оставете на котлона да заври. След като заври, сложете черният пипер, червеният пипер, солта и цялата лютата чушка. Разбъркайте внимателно и оставете да се свари нахута за около 30 мин. Извадете лютата чушка и сервирайте супата, поръсена с прясната мащерка.
Да ви е сладко!
ИЗБРАНО