2-3 глави кромид лук
смлян черен пипер
кимион на прах
0,5 л сухо червено или бяло вино
1/2 шишенце соев сос
Натриваме пържолите с млян черен пипер и кимион, без да ги осоляваме и начукваме. Престояват на студено едно денонощие, като е добре да се притиснат с нещо тежко.
Всеки ред отделяме с нарязания на порции кромид лук, предварително претрит с малко сол. Три четири часа, преди да ги сложим във фурната ги заливаме с виното и соевия сос. След това отцеждаме и слагаме в тава за печене. Тавата покриваме с домакинско алуминиево фолио.
Печем на фурна за 1/4 час на висока температура, след което намаляваме на 200 градуса за 30 минути. Махаме фолиото и допичаме за 10-15 минути. Сервираме със салата по избор.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО