8 бр. пилешки бутчета (само долната част)
1 голяма чаша ориз
1 чушка
1 глава лук
1 морков
къри
сол
черен пипер
магданоз за поръсване
За маринатата на пилето:
соев сос
бира или бяло вино
няколко скилидки пресован чесън
сол
черен пипер и лют червен пипер
Бутчетата се мариноват в купа с посочените продукти и се оставят поне за 30 мин в хладилник. През това време запържваме лука и моркова, после чушката и ориза, наливаме 3- 4 чаши вода и добавяме сол на вкус, къри и черен пипер. Получената смес изсипваме в тава и отгоре редим маринованите бутчета. Печем до готовност и сервираме с прясно нарязан магданоз и лимон.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО