Необходими продукти:
- Различни видове горски гъби (пачи крак, манатарки, симитки) или култивирани печурки. Количеството е по ваш избор
- Сол
- Оцет
- Олио
- Черен пипер
- Дафинов лист
- Бахар
Начин на приготвяне:
- След като се почистят и измият гъбите, се пускат във вряща, подсолена вода и се варят до омекване.
- Отцеждат се и се поставят в буркани, на дъното на които са сложени по 1 дафинов лист, 3-4 зърна черен пипер, 2-3 зърна бахар, 1 ч.л. сол, 1 с.л. и 50 мл оцет. Доливат се с вода, затварят се с капачки и се стерилизират 1 час след завирането на водата.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО