Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Мариновани гъби по нашенски

Идеално мезе за зимата

15’ Подготовка
15’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • Различни видове горски гъби (пачи крак, манатарки, симитки) или култивирани печурки. Количеството е по ваш избор
  • Сол
  • Оцет
  • Олио
  • Черен пипер
  • Дафинов лист
  • Бахар

Начин на приготвяне:

  1. След като се почистят и измият гъбите, се пускат във вряща, подсолена вода и се варят до омекване.
  2. Отцеждат се и се поставят в буркани, на дъното на които са сложени по 1 дафинов лист, 3-4 зърна черен пипер, 2-3 зърна бахар, 1 ч.л. сол, 1 с.л. и 50 мл оцет. Доливат се с вода, затварят се с капачки и се стерилизират 1 час след завирането на водата.

Дайте оценка:

Тагове: гъби

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче