Необходими продукти:
- 250 г макарони
- 2 бр. авокадо
- 1/2 връзка магданоз, на ситно
- Сокът от 1/2 лимон
- 200 г бейби спанак
- Краве масло
- Сол и черен пипер на вкус
- 1 ч.ч. прясно мляко
- Зехтин
- 2 скилидки чесън, пресовани
Купете тигани
За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган
Начин на приготвяне:
- Разрежете авокадото през средата и отстранете ядката, обелете го и настържете сърцевината.
- В тиган разтопете 1 с.л. краве масло с 1/2 с.л. зехтин на среден огън.
- Запържете авокадото с пресования чесън и добавете наситнения бейби спанак, зедно с магданоза и лимоновия сок. Пържете до омекване на спанака.
- На тънка струйка добавете прясното мляко и бъркайте периодично, докато сместа започне да къкри. Оставете я на огъня за още 2-3 мин. и я пасирайте.
- Сварете макароните според инструкциите на опаковката и ги отцедете от водата.
- Сложете ги в тиган, загрят на умерен огън с малко краве масло на дъното. Полейте ги с пасирания сос от авокадо. Сервирайте специалитета горещ.
ИЗБРАНО