Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Макарони със сос от авокадо и лимон

Ще си оближете пръстите

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
45’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 250 г макарони
  • 2 бр. авокадо
  • 1/2 връзка магданоз, на ситно
  • Сокът от 1/2 лимон
  • 200 г бейби спанак
  • Краве масло
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • Зехтин
  • 2 скилидки чесън, пресовани

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Разрежете авокадото през средата и отстранете ядката, обелете го и настържете сърцевината.
  2. В тиган разтопете 1 с.л. краве масло с 1/2 с.л. зехтин на среден огън.
  3. Запържете авокадото с пресования чесън и добавете наситнения бейби спанак, зедно с магданоза и лимоновия сок. Пържете до омекване на спанака.
  4. На тънка струйка добавете прясното мляко и бъркайте периодично, докато сместа започне да къкри. Оставете я на огъня за още 2-3 мин. и я пасирайте.
  5. Сварете макароните според инструкциите на опаковката и ги отцедете от водата.
  6. Сложете ги в тиган, загрят на умерен огън с малко краве масло на дъното. Полейте ги с пасирания сос от авокадо. Сервирайте специалитета горещ.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло чесън черен пипер магданоз прясно мляко лимонов сок авокадо бейби спанак макарони

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче