300 г макарони
75 г масло
3 с.л. брашно
600 мл прясно мляко
200 г Чедър
200 г Гауда
черен пипер
сол
макароните се сваряват в подсолена вода
през това време в дълбок съд се разтопява маслото и в него се запържва брашното до златисто
на струйка се налива прясното мляко, като се бърка непрекъснато
вари се до сгъстяване на слаб огън
прибавят се настърганите сирена и се бърка до пълното им разтопяване, да се получи еднороден гладък сос
поръсва се черен пипер и много малко сол
сварените макарони се изцеждат, измиват се със студена вода и се изсипват в кашкаваления сос
разбърква се и се готви 2-3 минути
сервира се веднага
Ако предпочитате запечен вариант, трябва да се задели част от кашкавала и да с епоръси преди печенето.
300 г макарони
75 г масло
3 с.л. брашно
600 мл прясно мляко
200 г Чедър
200 г Гауда
черен пипер
сол
макароните се сваряват в подсолена вода
през това време в дълбок съд се разтопява маслото и в него се запържва брашното до златисто
на струйка се налива прясното мляко, като се бърка непрекъснато
вари се до сгъстяване на слаб огън
прибавят се настърганите сирена и се бърка до пълното им разтопяване, да се получи еднороден гладък сос
поръсва се черен пипер и много малко сол
сварените макарони се изцеждат, измиват се със студена вода и се изсипват в кашкаваления сос
разбърква се и се готви 2-3 минути
сервира се веднага
Ако предпочитате запечен вариант, трябва да се задели част от кашкавала и да с епоръси преди печенето.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност