кафява захар - 300 г
брашно с набухвател - 275 г
бакпулвер - 1 ч.л.
нарязани на дребно орехови ядки - 100 г
4 малки банана
пълномаслено мляко - 250 мл
3 големи яйца
ром - 2 с.л.
кленов сироп или мед - 4 с.л.
яйчен крем или сладолед за сервиране
Сложете в купа брашното, бакпулвера, 140 гр от захарта, по-голяма част от орехите и 1/2 ч.л сол. Намачкайте един бабан в друга купа, добавете маслото, яйцата, млякото и рома. Налейте мокрите съставки към сухите и разбъркайте добре. Сипете сместа в намаслена тавичка и заравнете повърхността. Нарежете останалите банани по дължина и ги подредете върху сместа. Поръсете с орехите. Смесете останалата захар с кленовия сироп и 330 мл. вряща вода. Разбъркайте, докато захарта се разтвори. Излейте течността върху сладкиша и печете 1 час или докато повърхността се стегне и сосът започне да бълбука по краищата. Горещият сироп няма да съсипе сладкиша, а ще се превърне в невероятен карамелен сос на дъното. Сервирайте още топъл с топка сладолед или яйчен крем.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО