4 яйца,
125 гр масло,
125 гр кисело мляко,
380 гр брашно,
250 гр захар,
1 пудинг,
1 бакбулвер,
2 ванилии,
250 гр течен шоколад,
сладко от ягоди,
24 бр. хартиени форми за мъфини.
Разбийте с миксер разтопеното на стайна температура масло и захарта. Прибавете яйцата, млякото, пудинга и брашното, смесено с бакпулвера и ванилиите. Всичко отново се разбива с миксер до получаване на еднородна смес.
В тава за мъфини сложете хартиените формички и от готовата смес напълнете 1/3 от тях. Сложете по средата по 1 чаена лъжичка сладко от ягоди и отгоре покрийте внимателно с още 1/3 от сместа.
Важно е сместа, която сте изсипали във формичките да не покрива повече от 2/3, защото при печенето се надува. Изпечете мъфините за 20 - 25 минути на 170 градуса в загрята фурна. През това време сложете шоколада на водна баня за да стане по-течен.
Оставете готовите мъфини да се охладят на стайна темература. Внимателно махнете хартиените формички и потопете всеки мъфин до половината в разтопения шоколад. Оставете ги за 15 - 20 минути в хладиник, за да стегне малко шоколада. Декорацията оставям на вашата фантазия!
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.