Необходими продукти:
- 200 г самонабухващо брашно
- 50 г смлени бадеми
- 125 г захар
- 1 ч.л. сода за хляб
- 3 яйца
- 150 г кисело мляко
- 100 г разтопено масло
- 1 ч.л. екстракт от ванилия
- 250 г нарязани ягоди
- 20 г филирани бадеми
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180C/160C с вентилатор. Поставете хартиени формички в 12 гнезда на тава за мъфини.
- Смесете брашното, бадемите, захарта, содата и щипка сол в голяма купа.
- Разбийте яйцата, киселото мляко, разтопеното масло и ванилията в кана. Изсипете мокрите съставки в сухите и разбъркайте до гладка смес. Внимателно добавете половината от нарязаните ягоди с шпатула.
- Разпределете сместа между хартиените формички (най-лесно е да използвате лъжица за сладолед, ако имате такава). Формичките трябва да са доста пълни.
- Поставете няколко парчета от останалите ягоди отгоре заедно с филираните бадеми.
- Печете в центъра на фурната за 25 минути, докато се надигнат и станат златисти.
- Оставете да се охладят върху решетка за 10 минути.
- Мъфините ще се запазят в херметически затворен съд до три дни.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО