Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лозови сарми с леща

Опитайте този страхотен вариант от Великотърновския район

20’ Подготовка
60’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 35-45 бр. лозови листа (ако са замразени, трябва да се попарят)
  • 100 г леща
  • 50 г ориз
  • ½ ч.ч. олио
  • 1 глава лук
  • 150 г домати
  • 300 г картофи
  • 2 връзки магданоз
  • 1 връзка джоджен (заменете с две щипки сух, ако нямате пресен)
  • 1 ч.л. червен пипер
  • Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Накиснете предварително лещата за 4-5 часа в подсолена топла вода.
  2. Ситно нарязаният лук задушете в мазнината с малко вода заедно с червения пипер.
  3. Прибавете последователно настърганите на ренде картофи и домати, лещата и ориза, ситно нарязаните магданоз и джоджен, след което подправете със сол и черен пипер на вкус.
  4. Завийте сарми от листата и плънката, наредете ги в дълбока тенджера, залейте ги с топла вода според количеството на ориза, притиснете ги с чиния и ги сварете до готовност.

Дайте оценка:

Тагове: сол черен пипер червен пипер олио лук домати магданоз картофи джоджен ориз леща

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче