Необходими продукти:
- 35-45 бр. лозови листа (ако са замразени, трябва да се попарят)
- 100 г леща
- 50 г ориз
- ½ ч.ч. олио
- 1 глава лук
- 150 г домати
- 300 г картофи
- 2 връзки магданоз
- 1 връзка джоджен (заменете с две щипки сух, ако нямате пресен)
- 1 ч.л. червен пипер
- Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Накиснете предварително лещата за 4-5 часа в подсолена топла вода.
- Ситно нарязаният лук задушете в мазнината с малко вода заедно с червения пипер.
- Прибавете последователно настърганите на ренде картофи и домати, лещата и ориза, ситно нарязаните магданоз и джоджен, след което подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Завийте сарми от листата и плънката, наредете ги в дълбока тенджера, залейте ги с топла вода според количеството на ориза, притиснете ги с чиния и ги сварете до готовност.
ИЗБРАНО