Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лингуини по мексикански с домашна кайма

Вкусна паста, хрупкави зеленчуци и божествен сос

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
10’ Подготовка
45’ Време за готвене
5 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 250 г домашна кайма
  • 250 г лингуини или спагети, сварени
  • Зехтин
  • Ябълков оцет
  • Пушен червен пипер
  • 100 г царевица от консерва, отцедена
  • 150 г салатен боб от консерва, отцеден и измит
  • 3 скилидки чесън, на едро
  • 4 бейби кисели краставички, наситнени
  • 1 с.л. паста от червени чушки
  • Разтворен телешки бульон, 1 кубче
  • 50 г домати от консерва
  • 1 с.л. барбекю сос
  • Дафинов лист, 2 бр.
  • Сол и черен пипер

 

Начин на приготвяне:

  1. Лингуините се сваряват според инструкциите на опаковката в подсолена вода и заедно с дафиновия лист. Оставят се настрана, както са си с горещата вода. Не се отцеждат.
  2. Каймата се запържва на "трохички" в нагорещен тиган с няколко капки зехтин. Поръсва се с малко ябълков оцет и се отделя настрана.

    Снимка: Юлиян Илиев

  3. В същия тиган без допълнително добавяне на мазнина се запържват отцедената царевица, киселите краставички и чесънът.

    Снимка: Юлиян Илиев

  4. Когато те хванат лека коричка, се добавя отцеденият фасул. Зеленчуците се пържат още 3-4 мин. и се отделят в купа.

    Снимка: Юлиян Илиев

  5. В тигана се връща каймата и й се добавя пастата от чушки. Разбърква се и се слагат червеният пипер и доматите.

    Снимка: Юлиян Илиев

  6. След повторно разбъркване идва ред да се излеят 2 черпака от водата, в която е била варена пастата.

    Снимка: Юлиян Илиев

  7. Огънят се намаля и сосът се оставя да поври докато поне половината течност се изпари.
  8. Лингуините се отцеждат и се добавят в тигана, като се разбъркват внимателно, за да се смесят с останалите продукти.
  9. В ястието се връщат бобът, царевицата и киселите краставички. След 3 мин. на умерен огън всичко е готово за сервиране. Ако е прекалено сухо, се налива още от бульона.

    Снимка: Юлиян Илиев

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън сол черен пипер дафинов лист домати кайма телешки бульон ябълков оцет пушен червен пипер чушки кисели краставички боб спагети паста сос барбекю царевица

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче