Необходими продукти:
- 250 г домашна кайма
- 250 г лингуини или спагети, сварени
- Зехтин
- Ябълков оцет
- Пушен червен пипер
- 100 г царевица от консерва, отцедена
- 150 г салатен боб от консерва, отцеден и измит
- 3 скилидки чесън, на едро
- 4 бейби кисели краставички, наситнени
- 1 с.л. паста от червени чушки
- Разтворен телешки бульон, 1 кубче
- 50 г домати от консерва
- 1 с.л. барбекю сос
- Дафинов лист, 2 бр.
- Сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- Лингуините се сваряват според инструкциите на опаковката в подсолена вода и заедно с дафиновия лист. Оставят се настрана, както са си с горещата вода. Не се отцеждат.
- Каймата се запържва на "трохички" в нагорещен тиган с няколко капки зехтин. Поръсва се с малко ябълков оцет и се отделя настрана.
- В същия тиган без допълнително добавяне на мазнина се запържват отцедената царевица, киселите краставички и чесънът.
- Когато те хванат лека коричка, се добавя отцеденият фасул. Зеленчуците се пържат още 3-4 мин. и се отделят в купа.
- В тигана се връща каймата и й се добавя пастата от чушки. Разбърква се и се слагат червеният пипер и доматите.
- След повторно разбъркване идва ред да се излеят 2 черпака от водата, в която е била варена пастата.
- Огънят се намаля и сосът се оставя да поври докато поне половината течност се изпари.
- Лингуините се отцеждат и се добавят в тигана, като се разбъркват внимателно, за да се смесят с останалите продукти.
- В ястието се връщат бобът, царевицата и киселите краставички. След 3 мин. на умерен огън всичко е готово за сервиране. Ако е прекалено сухо, се налива още от бульона.