Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
За блата:

3 яйца
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. кристална захар
1 ванилия
настърганата кора на 1 лимон

За крема:

250 г сирене рикота
250 г заквасена сметана
1/2 ч.ч. кристална захар
сок от 1/2 лимон

За украсата:

200 мл сладкарска сметана
3 с.л. пудра захар
жълта сладкарска боя
1 лимон
кристална захар

Разделете яйцата на жълтъци и белтъци. Белтъците разбийте на сняг с половината захар. В отделна купа разбийте жълтъците с 6 с.л. хладка вода, останалата захар, ванилия и накрая добавете настърганата кора от лимон. С помощта на дървена лъжица/шпатула прибавете белтъците към жълтъците и разбъркайте внимателно. Сместа изсипете в намаслена форма с отделящо се дъно и хартия за печене. Изпечете в загрята фурна на 160 градуса за 25 минути.

Крема пригответе като разбиете рикотата със заквасената сметана, захарта и сока от половин лимон. След като извадите блата от фурната, изчакайте да изстине леко 10 минути, откопчайте формата и го обърнете в чиния/поднос. Махнете хартията за печене, закопчайте отново ринга около блата и намажете с целия крем.

Приберете кейка в хладилник поне за 5-6 часа, след което украсете с разбитата сладкарска сметана и тънки резени захаросан лимон.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче