Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лимонов кекс без яйца и мляко

Бърз, лесен и много вкусен

15’ Подготовка
30’ Време за готвене
12 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 100 мл олио
  • 275 г самонабухващо брашно
  • 200 г захар
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • Настърганата кора от 1 лимон
  • Сокът от ½ лимон

За глазурата:

  • 150 г пудра захар
  • Сокът от ½ лимон

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 200 градуса.
  2. Намазнете и застелете с пергаментова хартия продълговата форма за кекс.
  3. Смесете брашното, захарта, бакпулвера и лимоновите кори в купа. Прибавете олиото, лимоновия сок и 170 мл студена вода и разбъркайте до гладкост.
  4. Изсипете сместа в тавата и печете кекса за 30 мин.
  5. Оставете да изстине за 10 мин., след което го преместете на решетка, за да се охлади напълно.
  6. За да приготвите глазурата, сложете пудрата захар в купа и я смесете с лимоновия сок. Разбъркайте до получаването на консистенция на глазура.
  7. Изсипете я върху кекса, изчакайте няколко минути и поднесете.

Дайте оценка:

Тагове: фолио лимон бяла захар бакпулвер брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче