Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Летни вечери: Хотдог с разтопен чедър и карамелизиран лук

Но по-така

20’ Подготовка
30’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г телешка кайма
  • Растително олио
  • 4 слайса чедър
  • 4 питки за хотдог
  • 1 кисела краставичка, нарязана

За карамелизирания лук:

  • 2 супени лъжици слънчогледово олио
  • 4 глави лук, нарязани на ситно
  • 1 ч.л. пудра захар
  • 1 супена лъжица бял оцет

За бургер соса:

  • 4 супени лъжици майонеза
  • 2 супени лъжици горчица
  • 1 ч.л кетчуп

Начин на приготвяне:

  1. За бургер соса смесете всички съставки заедно в малка купа, покрийте и охладете.
  2. Изсипете каймата в купа и овкусете добре със сол и черен пипер. Използвайте ръцете си, за да размесите всичко заедно, след което разделете каймата на четири части. Оформете всяка от тях във формата на кебапче, което да бъде малко по-дълго от питката. Покрийте ги и ги охладете за поне 1 час.
  3. Запалете барбекюто и изчакайте, докато въглищата станат пепеляви.
  4. За лука загрейте олиото в чугунен тиган, поставен върху барбекюто (може и в тиган на котлона). Разпръснете лука заедно с обилна щипка сол и захар и гответе 20-25 минути, като разбърквате от време на време, докато лукът стане златист.
  5. Внимателно сложете оцета и гответе още няколко минути. Лукът трябва да стане на конфитюр. Свалете го от котлона и го оставете настрана.
  6. Намажете с малко олио питките за хотдог и ги изпечете на барбекю за 10 минути до придобиването на приятен загар.
  7. Сложете сиренето върху питките и продължете да готвите няколко минути, докато сиренето се разтопи - ако барбекюто ви има капак, затворете го, за да може сиренето да се разтопи бързо.
  8. Напълнете питките с месото, карамелизирания лук, корнишоните и соса за бургер.
  9. Поднесете веднага и се насладете на вкуса.

Дайте оценка:

Тагове: горчица олио лук телешка кайма оцет пудра захар майонеза кисели краставички кетчуп чедър

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче