Необходими продукти:
- 500 г телешка кайма
- Растително олио
- 4 слайса чедър
- 4 питки за хотдог
- 1 кисела краставичка, нарязана
За карамелизирания лук:
- 2 супени лъжици слънчогледово олио
- 4 глави лук, нарязани на ситно
- 1 ч.л. пудра захар
- 1 супена лъжица бял оцет
За бургер соса:
- 4 супени лъжици майонеза
- 2 супени лъжици горчица
- 1 ч.л кетчуп
Начин на приготвяне:
- За бургер соса смесете всички съставки заедно в малка купа, покрийте и охладете.
- Изсипете каймата в купа и овкусете добре със сол и черен пипер. Използвайте ръцете си, за да размесите всичко заедно, след което разделете каймата на четири части. Оформете всяка от тях във формата на кебапче, което да бъде малко по-дълго от питката. Покрийте ги и ги охладете за поне 1 час.
- Запалете барбекюто и изчакайте, докато въглищата станат пепеляви.
- За лука загрейте олиото в чугунен тиган, поставен върху барбекюто (може и в тиган на котлона). Разпръснете лука заедно с обилна щипка сол и захар и гответе 20-25 минути, като разбърквате от време на време, докато лукът стане златист.
- Внимателно сложете оцета и гответе още няколко минути. Лукът трябва да стане на конфитюр. Свалете го от котлона и го оставете настрана.
- Намажете с малко олио питките за хотдог и ги изпечете на барбекю за 10 минути до придобиването на приятен загар.
- Сложете сиренето върху питките и продължете да готвите няколко минути, докато сиренето се разтопи - ако барбекюто ви има капак, затворете го, за да може сиренето да се разтопи бързо.
- Напълнете питките с месото, карамелизирания лук, корнишоните и соса за бургер.
- Поднесете веднага и се насладете на вкуса.