Необходими продукти:
- 1 кг цедено кисело млякото
- 300 г пчелен мед
- Боровинки
- Сладко или сироп от боровинки
- Стрък мента
- 50 мл вода
- Още мед, за украса
- Лешници
- Бисквити
Начин на приготвяне:
- Смесете цеденото мляко и меда в дълбока купа и ги разбъркайте добре. Добавете 1-2 натрошени бисквити.
- Налейте малко от боровниковия сироп на различни места в сместа без да бъркате.
- Разстелете я в тавичка върху стреч фолио и отгоре покрийте с още от фолиото.
- Дръжте я във фризера за 8 часа.
- След това я нарежете на парчета и я сложете в блендера, като наливате по малко вода, за да се получи текстура, близка до тази на сладолед.
- Сервирайте в чашки като украсите с натрошени лешници, пресни боровинки, няколко капки мед и сложете по 1 бисквитка за украса. В средата поставете по едно-две листенца прясна мента.