Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лесно дърпано телешко с дресинг от магданоз

Вкусно месно предложение, което е отлично и за летните жеги

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Необходими продукти:

  • 450 г телешко месо
  • 1 връзка пресен магданоз
  • Зехтин
  • Лимонов сок на вкус
  • 3 скилидки чесън, обелени
  • 2 чушки, на едро
  • 1 голям домат, на кубчета
  • Магданоз, за украса

Начин на приготвяне:

  1. За начало, трябва да се подготви месото. Изберете качествено парче телешко и го сварете под налягане за 45 мин.
  2. Сложете в блендер пресен магданоз, няколко скилидки чесън, сок от лимон, зехтин и сол на вкус. Блендирайте съставките докато се получи гладка и кремообразна текстура.
  3. Отделно, нарежете няколко чушки на ивици и ги задушете в нагорещен тиган с малко зехтин. Прибавете нарязаните домати и оставете всичко да покъкри за 5 мин.
  4. Добавете и дърпаното телешко месо и оставете ястието да се задуши за 20 мин.
  5. Поднесете гозбата в подходящи чинии, залейте всяка порция с малко от дресинга и сервирайте с нарязан свеж магданоз за украса. Получихте вкусно и здравословно ястие, което ще впечатли всички гости. Да ви е сладко!

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън домати магданоз телешко чушки лимонов сок

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче