Необходими продукти:
- 450 г телешко месо
- 1 връзка пресен магданоз
- Зехтин
- Лимонов сок на вкус
- 3 скилидки чесън, обелени
- 2 чушки, на едро
- 1 голям домат, на кубчета
- Магданоз, за украса
Начин на приготвяне:
- За начало, трябва да се подготви месото. Изберете качествено парче телешко и го сварете под налягане за 45 мин.
- Сложете в блендер пресен магданоз, няколко скилидки чесън, сок от лимон, зехтин и сол на вкус. Блендирайте съставките докато се получи гладка и кремообразна текстура.
- Отделно, нарежете няколко чушки на ивици и ги задушете в нагорещен тиган с малко зехтин. Прибавете нарязаните домати и оставете всичко да покъкри за 5 мин.
- Добавете и дърпаното телешко месо и оставете ястието да се задуши за 20 мин.
- Поднесете гозбата в подходящи чинии, залейте всяка порция с малко от дресинга и сервирайте с нарязан свеж магданоз за украса. Получихте вкусно и здравословно ястие, което ще впечатли всички гости. Да ви е сладко!
ИЗБРАНО