Необходими продукти:
- 300 г натурален шоколад, но не с много високо съдържание на какао
- 200 г самонабухващо брашно
- 200 г захар мусковадо, плюс допълнително 3 с.л.
- 6 с.л. какао
- 150 мл олио
- 290 г заквасена сметана
- 2 яйца
- 1 ч.л. ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете десет хартиени кошнички за мъфини във форма за мъфини.
- С помощта на чопър или кухненски робот натрошете шоколада на малки парченца.
- В най-голямата купа, която имате, сложете брашното, захарта, какаото, олиото, 100 мл заквасена сметана, яйцата, ванилията, 100 мл вода и разбийте с миксер, докато се образува гладка смес. След което добавете 100 г от натрошения вече шоколад и разбъркайте отново.
- Разпределете сместа между десетте хартиени кошнички и печете кексчетата за 20 мин. Охладете ги след това върху решетка.
- За да направите глазурата, в малка тенджерка сложете останалия натрошен шоколад, останалата заквасена сметана и допълнителните 3 с.л. захар.
- Загрейте леко сместа, като разбърквате. Шоколадът трябва да се разтопи и да получите гладка глазура.
- Охладете я в хладилника до толкова, че да може да я сложите в пош и да я разпределите върху всички кексчета.
ИЗБРАНО