Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лесни шоколадови кексчета

Лесен начин да покажете обичта си

15’ Подготовка
20’ Време за готвене
10 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 300 г натурален шоколад, но не с много високо съдържание на какао
  • 200 г самонабухващо брашно
  • 200 г захар мусковадо, плюс допълнително 3 с.л.
  • 6 с.л. какао
  • 150 мл олио
  • 290 г заквасена сметана
  • 2 яйца
  • 1 ч.л. ванилов екстракт

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете десет хартиени кошнички за мъфини във форма за мъфини.
  2. С помощта на чопър или кухненски робот натрошете шоколада на малки парченца.
  3. В най-голямата купа, която имате, сложете брашното, захарта, какаото, олиото, 100 мл заквасена сметана, яйцата, ванилията, 100 мл вода и разбийте с миксер, докато се образува гладка смес. След което добавете 100 г от натрошения вече шоколад и разбъркайте отново.
  4. Разпределете сместа между десетте хартиени кошнички и печете кексчетата за 20 мин. Охладете ги след това върху решетка.
  5. За да направите глазурата, в малка тенджерка сложете останалия натрошен шоколад, останалата заквасена сметана и допълнителните 3 с.л. захар.
  6. Загрейте леко сместа, като разбърквате. Шоколадът трябва да се разтопи и да получите гладка глазура.
  7. Охладете я в хладилника до толкова, че да може да я сложите в пош и да я разпределите върху всички кексчета.

Дайте оценка:

Тагове: олио яйца ванилия какао заквасена сметана захар мусковадо натурален шоколад брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче