Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лесни шоколадови бисквити

Подходящи за кафе, чай или топло прясно мляко

25’ Подготовка
10’ Време за готвене
25 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 250 г масло
  • 350 г кафява захар
  • 2 големи яйца
  • 350 г самонабухващо брашно
  • 100 г какао
  • 200 г шоколадови капки

Начин на приготвяне:

  1. Разбийте маслото и захарта с миксер заедно с щипка сол, докато стане пухкаво. Сложете към него едно по едно яйцата, докато продължавате да разбивате.
  2. Загрейте фурната на 190 градуса. Застелете плоска тава с хартия за печене.
  3. С две супени лъжици от сместа оформете една плоска бисквита и я оставете в тавата. Използвайте цялото бисквитено тесто, като внимавате да има разстояние м/у всяка бисквита.
  4. Печете за 12-15 мин, докато шоколадът се разтече.
  5. Оставете бисквитите да се охладят, а след това си ги хапнете с удоволствие и в компанията на чаша горещо кафе или чай.
  6. Съхранявайте ги в кутия до три дни.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло яйца какао бяло брашно шоколадови капки кафява захар

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче