Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лесни рибени кюфтенца със зелена салата

Настройте се за лятото с тази сезонна рецепта

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
10’ Подготовка
15’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Рецептата произлиза от гръцките острови и се приготвя много лесно. Също така и не отнема кой знае колко време, а резултатът е наслада за сетивата. Ястието е хем засищащо, хем леко и това го прави подходящо за горещите дни. По принцип класическата гарнитура за повечето рибни гозби са картофите, но тъй като те вече присъстват като основна съставка в самите кюфтета, в случая се залага на едро накъсана свежа зелена салата.

Необходими продукти:

  • 500 г картофи, сварени и обелени
  • 500 г филе от сьомга, без кожа
  • Зехтин
  • Черен пипер
  • Прясна мента
  • 1 с.л. мащерка
  • Кората и сокът от един лимон
  • 250 г зелена салата
  • Сол

Начин на приготвяне:

  1. Картофите се сваряват и като изстинат се обелват.
  2. Филето от риба се сварява, по възможност на пара, след което се натрошава на ситни парченца.
  3. Картофите се намчакват на пюре и се добавя сьомгата.
  4. Сместа се овкусява със солта и черния пипер, мащерката, 2 с.л. зехтин, няколко наситнени листа мента, настърганата кора и изцеденият сок от 1 лимон и всичко се разбърква много старателно.
  5. На силен огън се загрява тиган с 2 с.л. мазнина в него.
  6. От сместа в купата се оформят кюфтетата, които се запържват по 1-2 мин. от всяка страна.
  7. Сервират се с прясна зелена салата, овкусена с оцет, зехтин, сол и черен пипер.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин сол черен пипер мащерка маруля салата картофи прясна мента лимонов сок сьомга

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче