Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лесни пилешки кюфтета

От Росица Павлова Росица Павлова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

пилешки гърди - сварени
1 яйце
кашкавал
топено сирене
магданоз
галета

Пилешките гърди се нарязват на ситно и се поставят в купата, в която ще се приготвя сместа. Към тях се прибавят кашкавалът - настърган, топеното сирене - нарязано на малки парчета, яйцето и магданоза. Ако е рядка сместа, се прибавя малко галета. След това се приготвят кюфтета и се овалват в галета. Могат да се изпържат или да се изпекат във фурна върху намазнена леко хартия за печене, като и самите кюфтета се намазват леко с мазнина отгоре. Сервират се с млечен сос: в 1 кофичка кисело мляко се добавя 1/2 връзка копър - ситно нарязан.

Дайте оценка:

Тагове: магданоз пилешко яйца кашкавал галета

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче