Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лесни картофени кюфтенца с магданоз

Поднесете с млечен чеснов сос

30’ Подготовка
35’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 600 г картофи, нарязани на кубчета
  • 2 супени лъжици (около 30 г) масло
  • 35 г ситно нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

  1. Сварете картофите в голяма тенджера с вряща подсолена вода, докато омекнат, около 6-8 минути.
  2. Отцедете и оставете да изстинат в гевгир.
  3. Върнете картофите обратно в тенджерата, добавете маслото и магданоза и намачкайте, докато всичко се смеси добре. Подправете със сол и черен пипер на вкус и оставете сместа да се охлади напълно, около 30-45 минути.
  4. Оформете от картофите кюфтенца, като взимате по една малка шепа от сместа и я натиснете внимателно. Всяко кюфте трябва да тежи приблизително 50-60 г.
  5. Сложете ги в голяма чиния и ги охладете за поне 30 минути, за да стегнат.
  6. Загрейте тиган с незалепващо покритие и изпържете картофените кюфтенца (не е необходимо да използвате олио, ако прецените), докато образуват златиста коричка от всяка страна. Ще ви отнеме около 2-4 минути за страна, в зависимост от това колко хрупкави ги харесвате.
  7. Сервирайте готовите кюфтенца горещи и с малки бучици масло отгоре за допълнителен вкус и купичка млечен чеснов сос.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло магданоз картофи

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче