Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лесна яхния с наденички и червен боб

Питателна и много вкусна

15’ Подготовка
60’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 с.л. растително олио
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 2 средни стръка селъри, нарязани на ситно
  • 1 жълта чушка, наситнена
  • 1 червена чушка, наситнена
  • 6 сурови наденички чоризо (около 400 г)
  • 6 свински наденички (около 400 г)
  • 3 големи скилидки чесън, наситнени
  • 1 и ½ ч.л. пушен червен пипер
  • ½ ч.л. смлян кимион
  • 1 с.л. сушена мащерка
  • 2 стръка прясна мащерка
  • 125 мл бяло вино
  • 2 х 400 г консерви нарязани домати
  • 1 кубче пилешки бульон
  • 400 г консерва червен боб
  • 1 връзка див лук, накълцана

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте олиото в голям и дълбок тиган, по възможност с дебело дъно. Запържете в него лука за 5 мин., след което прибавете селърито, чушките и гответе за още 5 мин.
  2. Сложете надениците и ги запържете за 5 мин. Овкусете със скилидките чесън, пушения червен пипер, кимиона и мащерката. Гответе 1-2 мин., докато се освободят ароматите.
  3. Към надениците налейте виното и с помощта на дървена лъжица изстържете каквото е полепнало по тигана. Сипете консервите домати, сложете два стръка прясна мащерка и оставете да къкри. Наронете кубчето пилешки бульон и разбъркайте.
  4. Гответе 40 мин., след което прибавете червения боб и гответе за още 5 мин.
  5. Отстранете стръкчетата мащерка, подправете с черен пипер и поръсете малко от нарязания див лук.

Дайте оценка:

Тагове: бяло вино чесън мащерка олио лук домати селъри сурова наденица прясна мащерка пилешки бульон пушен червен пипер чушки червен боб кимион

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче