Необходими продукти:
- 2 с.л. растително олио
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 2 средни стръка селъри, нарязани на ситно
- 1 жълта чушка, наситнена
- 1 червена чушка, наситнена
- 6 сурови наденички чоризо (около 400 г)
- 6 свински наденички (около 400 г)
- 3 големи скилидки чесън, наситнени
- 1 и ½ ч.л. пушен червен пипер
- ½ ч.л. смлян кимион
- 1 с.л. сушена мащерка
- 2 стръка прясна мащерка
- 125 мл бяло вино
- 2 х 400 г консерви нарязани домати
- 1 кубче пилешки бульон
- 400 г консерва червен боб
- 1 връзка див лук, накълцана
Начин на приготвяне:
- Загрейте олиото в голям и дълбок тиган, по възможност с дебело дъно. Запържете в него лука за 5 мин., след което прибавете селърито, чушките и гответе за още 5 мин.
- Сложете надениците и ги запържете за 5 мин. Овкусете със скилидките чесън, пушения червен пипер, кимиона и мащерката. Гответе 1-2 мин., докато се освободят ароматите.
- Към надениците налейте виното и с помощта на дървена лъжица изстържете каквото е полепнало по тигана. Сипете консервите домати, сложете два стръка прясна мащерка и оставете да къкри. Наронете кубчето пилешки бульон и разбъркайте.
- Гответе 40 мин., след което прибавете червения боб и гответе за още 5 мин.
- Отстранете стръкчетата мащерка, подправете с черен пипер и поръсете малко от нарязания див лук.
ИЗБРАНО