Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лесна телешка яхния, готова за нула време

Само след 30 минути ще имате готова вечеря за четирима

10’ Подготовка
20’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 глава лук, нарязана на тънки резени
  • 1 скилидка чесън, нарязана на тънко
  • 2 с.л. зехтин
  • 300 г телешки пържоли, нарязани на тънки ленти
  • 1 чушка, почистена и нарязана на ситно
  • 400 г консерва домати на кубчета
  • Стръкче розмарин, нарязано на ситно (само листата)
  • Шепа обезкостени маслини каламата

Начин на приготвяне:

  1. В голям и дълбок тиган запържете лука и чесъна за 5 мин., докато омекнат и придобият златист загар.
  2. Сложете телешкото, чушката, доматите и розмарина и оставете да заври.
  3. Нека ястието да къкри за 15 мин., докато месото се сготви. Прибавете и малко вода, ако е необходимо.
  4. Накрая прибавете маслините и сервирайте яхнията с гарнитура от картофено пюре или сварен ориз.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън лук домати телешко сушен розмарин маслини чушка

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче