Необходими продукти:
- 1 глава лук, нарязана на тънки резени
- 1 скилидка чесън, нарязана на тънко
- 2 с.л. зехтин
- 300 г телешки пържоли, нарязани на тънки ленти
- 1 чушка, почистена и нарязана на ситно
- 400 г консерва домати на кубчета
- Стръкче розмарин, нарязано на ситно (само листата)
- Шепа обезкостени маслини каламата
Начин на приготвяне:
- В голям и дълбок тиган запържете лука и чесъна за 5 мин., докато омекнат и придобият златист загар.
- Сложете телешкото, чушката, доматите и розмарина и оставете да заври.
- Нека ястието да къкри за 15 мин., докато месото се сготви. Прибавете и малко вода, ако е необходимо.
- Накрая прибавете маслините и сервирайте яхнията с гарнитура от картофено пюре или сварен ориз.
ИЗБРАНО