Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лесен сладкиш с круши и орехи

Подходящ за хубава чаша с кафе

20’ Подготовка
40’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 големи круши, обелени и нарязани на тънки филийки
  • 1 чаша орехи, нарязани или натрошени
  • 1 чаша брашно
  • 1/2 чаша захар
  • 1/2 чаша олио
  • 2 яйца
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 1 ч.л. канела
  • 1/2 ч.л. сода бикарбонат
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • Щипка сол
  • Пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180°C и пригответе форма за печене (около 20 см), като я намазните и поръсите с малко брашно.
  2. Смесете сухите съставки - брашното, захарта, содата, бакпулвера, канелата и солта.
  3. В отделна купа разбийте яйцата с олиото и ваниловия екстракт.
  4. Комбинирайте течните и сухите съставки постепенно и разбърквайте до хомогенна смес.
  5. Внимателно разбъркайте нарязаните круши и орехите в тестото, като се стараете да се разпределят равномерно.
  6. Изсипете сместа във формата за печене и загладете повърхността.
  7. Печете за 35-40 минути, или докато клечка за зъби, забодена в средата на сладкиша, излезе чиста.
  8. Оставете да изстине в тавата за около 10 минути, след което го извадете и го оставете да се охлади напълно върху решетка.
  9. По желание, поръсете с пудра захар преди сервиране.

Дайте оценка:

Тагове: олио круша яйца бяла захар пудра захар бакпулвер сода канела орехи ванилова захар брашно