кайсии - 400 г
бутер тесто - 1 кора
захар - 200 г
масло - 30 г
лимонов сок - 30 мл
канела за поръсване
Захарта се карамелизира в съд на котлона и се разбърква внимателно с масло и лимонов сок. Нарязаните кайсии се подреждат върху карамела. Изрязва се кръгла кора от бутер тесто и се слага така, че да покрие кайсиите. Сладкишът се пече 15 минути в загрята на 200 градуса фурна.
Кръглата тестена кора може да се изпече върху намаслена тавичка и след това да се сложи върху кайсиите.
Сладкишът се обръща върху подходящ поднос и по желание се поръсва с канела.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО