Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Леки плоски кюфтета от тиквички

Вкусна идея с минимални усилия и ароматен вкус

30’ Подготовка
30’ Време за готвене
5 Порции
1 Трудност

Те са повече от идеални за вегетарианска вечеря, защото се приготвят бързо и не изискват каквито и да е специални усилия. Просто трябва да настържете тиквичките на едро ренде и да добавите още няколко съставки. Остава да изпържите плоските кюфтенца в малко зехтин или олио и вече имате готово хапване. Няма как да пропуснем да ви предложим да си направите любимия млечен сос, с който да ги залеете, но днешната ни идея минава отвъд традиционния вкус. Ето я и нея:

Необходими продукти 2 порции:

  • 2 бр. тиквички, настъргани на едро ренде
  • 50 г рикота
  • Кората от половин лимон, настъргана
  • 2 яйца, леко разбити
  • 20 г пармезан
  • 50 г самонабухващо брашно
  • 60 г кисело мляко
  • ½ с.л. хариса
  • 2 с.л. зехтин
  • Копър и магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

  1. Постелете чиста памучна кърпа в купа, сложете в нея тиквичките и поръсете с щипка сол. Оставете ги настрани за 30 мин., след което през кърпата изстискайте излишната им течност.
  2. Изсипете тиквичките в купата с рикотата, лимоновата кора, яйцата и пармезана, след което ги разбъркайте, за да се смесят. Добавете брашното и подправете със сол и черен пипер на вкус.
  3. Разбъркайте киселото мляко и харисата в купа. Подправете с щипка сол и оставете настрани.
  4. Загрейте фурната на 180 градуса.
  5. В тиган с незалепващо покритие загрейте олиото. В него разпределете сместа от тиквичките на шест равни части. Изпържете плоските кюфтета на среден огън за 3-4 мин. от всяка страна. Прехвърлете ги в тавата за пачене и ги сложете във фурната за още 10 мин.
  6. Поднесете готовите кюфтета от тиквички в чиния, поръсени с пресните копър и магданоз. Към тях сервирайте и купичка с киселото мляко с хариса.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин магданоз копър лимон яйца тиквички бяло брашно кисело мляко рикота пармезан

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче