Необходими продукти за жълт блат:
5 жълтъка,
6 с.л. захар,
6 с.л. брашно,
1/4ч.л. бакпулвер,
4 с.л. сок от портокал,
2 с.л. олио.
Жълтъците се разбиват със захарта, добавят се олиото, сокът и брашното с бакпулвера.
Пече се във форма с диаметър 28см. След като изстине се сиропира с: 1ч.ч.сок от портокал, 1ч.ч.захар, които са заврели заедно.
Бял блат: 5 белтъка, 5 с.л.захар, 1/4 ч.ч. кокосово брашно, 1/4 ч.ч. брашно, 3 с.л. сметана. Разбиват се на сняг белтъците и захарта,прибавя се сметаната и внимателно кокоса и брашното.
Пече се в същата форма. Не се сиропира
Реди се във форма с подвижен борд
1. Жълт блат
2. Приготвя се пудинг ванилия и се залива
3. Бял блат
4. Пудинг сметана, който се залива върху белия блат
5. Портокалово желе: Портокалов сок 150мл. 1ч.ч.захар, 1 желатин
Украсява се с Шоколадов борд и шоколадови фигурки
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.