2 пакетчета сладкарски крем с аромат на сметана на Dr. Oetker от Lidl
1 пакетче крем “Ole” на Dr. Oetker
400 г малини
600 г череши без костилките
пакетче желатин
700 мл прясно мляко
3-4 супени лъжици захар
Черешите се оставят върху котлона за 2-3 минути на слаб огън, смесени с трите супени лъжици захар и две супени лъжичи вода, колкото да пуснат сок. Желират се с едно стандартно пакетче желатин. Отделяме част от сиропа от желираната смес, преди да го сложим в хладилника. С отделената желирана смес ще сиропираме блатовете, а другата част с черешите се прибира в хладилника, да се желира за 20-тина минути. Междувременно започваме сиропирането с часта без череши на долния блат в подходящата плоска съдинка с ръб. Докато чакаме да се желира останалата част, можем да повторим сиропирането и да разбием с миксер двата сладкарски крема с аромат на сметана заедно с 300 мл. мляко. Ще използваме част от разбития крем върху долния блат, плюс част от желираните череши и 100 г малини. Останалият разбит крем се прибира в хладилника, за да не спадне. После ще поставим и втори ред от блатовете внимателно, така че да не остава въздух между крема и двата блата. Ще повторим процедурата със сиропирането и на втория блат. В това време ще разбием с останалото мляко и крема ‘Ole’ за 3 минути. Повтаряме сиропирането на втори блат и използваме всичкия крем ‘Оле’ за този пласт. Отново добавяме същото количество малини и череши. Слагаме и сиропираме последния блат. Използваме крема от хладилника за последния слой на тортата. Украсяваме с малините и черешово-желираната смес. Ако украсим горната част на тортата посредсвом шприц ще има по съвършен вид, но в случая използвах лъжица.
При търпение, тортата престоява известно време в хладилника.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност