Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лазаня с пилешко и билки

За цялото семейство

30’ Подготовка
95’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 190 г песто
  • 1 топка моцарела, отцедена и накъсана на малки парченца
  • 14-15 кори за лазаня
  • 20 г пармезан, ситно настърган

За соса от пиле:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 6 пилешки бутчета без кост и кожа
  • 1 голяма глава лук, нарязана на ситно
  • 4 скилидки чесън, счукани
  • 1 ч.л. смес от сушени билки (босилек, риган, мащерка)
  • 2 х 400 г консерви нарязани домати
  • 1 супена лъжица кетчуп

За бешамела:

  • 100 г масло
  • 80 г брашно
  • 800 мл прясно мляко

Начин на приготвяне:

  1. За да приготвите соса от пилешко, загрейте олиото в голяма тенджера на среден огън и добавете бутчетата. Гответе около 5 минути от всяка страна до златисто, след което ги извадете в чиния.
  2. Изсипете лука в тигана и го запържете за 10 минути до златисто. Добавете чесъна и билките.
  3. Поставете обратно пилето, заедно с доматите и кетчупа, след това налейте малко вода в консервените кутиите и я изсипете и нея. Подправете със сол и черен пипер и оставете да заври.
  4. Гответе 35 минути, докато пилето омекне и сосът се сгъсти. Използвайте две вилици, за да накъсате бутчетата в соса. Оставете настрана.
  5. Направете бешамела. Сложете всичко в тенджера с малко сол и черен пипер, след което оставете да къкри, като бъркате непрекъснато. Оставете така за 5 минути, като продължавате да разбивате, докато сместа стане гладка и гъста. Отстранете от огъня.
  6. Намажете тънък слой със соса от пилето в огнеупорна форма за печене, с диаметър 20 х 30 см, полейте с малко от белия сос и нанесете отгоре една трета от пестото с чаена лъжичка.
  7. Поръсете с една трета от моцарелата, след това добавете слой от четири или пет листа лазаня (може да се наложи да счупите един от листовете, за да запълните празнините), след това повторете слоевете два пъти, завършвайки с дебел слой от белия сос. Отгоре разпръснете пармезана.
  8. Загрейте фурната до 200 градуса. Печете 30-35 минути, докато лазанята покафенее и стане хрупкава по краищата.
  9. Оставете да престои 10 минути. Поръсете с листа босилек, малко черен пипер и нарежете на квадратчета.
  10. Сервирайте в компанията на хубава зелена салата, ако желаете.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло чесън лук домати пилешко прясно мляко кетчуп песто моцарела пармезан брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче