Необходими продукти:
- 190 г песто
- 500 г маскарпоне
- 200 г пресен спанак, нарязан на едро
- 250 г замразен грах
- Малка връзка босилек, нарязана грубо
- Малка връзка мента, нарязана грубо
- 12 кори за лазаня
- Прясно мляко
- 85 г пармезан, настърган на ситно
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 180 градуса.
- Сложете пестото заедно с половината маскарпоне и 250 мл вода в съд. Загрейте ги на котлона, докато се получи гладка и бълбукаща смес.
- Изсипете граха и спанака и гответе още малко соса, за да омекнат зрънцата на граха. Прибавете билките и подправете със сол и черен пипер.
- Сложете 1/3 от сместа в тава с размери 18х25 см. Наредете 4 от корите за лазаня. Повторете същото още два пъти, като накрая завършите с корите.
- Смесете останалото маскарпоне с толкова прясно мляко, колкото е нужно, за да се получи с консистенцията на сос. Овкусете със сол и черен пипер, след което изсипете сместа върху лазанята. Поръсете с пармезана.
- Изпечете лазанята за 35-40 мин. до придобиването на златист цвят.
- Сервирайте топла и гарнирана с листенца босилек.
ИЗБРАНО