Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лазаня с песто и спанак

Интересна версия на класическото италианско ястие

10’ Подготовка
45’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 190 г песто
  • 500 г маскарпоне
  • 200 г пресен спанак, нарязан на едро
  • 250 г замразен грах
  • Малка връзка босилек, нарязана грубо
  • Малка връзка мента, нарязана грубо
  • 12 кори за лазаня
  • Прясно мляко
  • 85 г пармезан, настърган на ситно

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180 градуса.
  2. Сложете пестото заедно с половината маскарпоне и 250 мл вода в съд. Загрейте ги на котлона, докато се получи гладка и бълбукаща смес.
  3. Изсипете граха и спанака и гответе още малко соса, за да омекнат зрънцата на граха. Прибавете билките и подправете със сол и черен пипер.
  4. Сложете 1/3 от сместа в тава с размери 18х25 см. Наредете 4 от корите за лазаня. Повторете същото още два пъти, като накрая завършите с корите.
  5. Смесете останалото маскарпоне с толкова прясно мляко, колкото е нужно, за да се получи с консистенцията на сос. Овкусете със сол и черен пипер, след което изсипете сместа върху лазанята. Поръсете с пармезана.
  6. Изпечете лазанята за 35-40 мин. до придобиването на златист цвят.
  7. Сервирайте топла и гарнирана с листенца босилек.

Дайте оценка:

Тагове: маскарпоне прясно мляко прясна мента паста песто спанак пресен босилек пармезан грах

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче