Нарязваме на ситно морковите чесъна и лука и ги запържваме 1-2 минути в зехтин. Леко, посоляваме и се задушава, заедно с нарязаните на ивици чушки и чушлето . Към сместа се прибавят доматите., нарязани на 3-4 мм. Подправя се с целина,и босилек,. Каймата запържваме отделно в олио и петдесетина грама вода. Правим сос “Бешамел” , като запържваме брашното в масло за не повече от минута. Добавяме охладено прясно мляко и се подправя със сол, черен пипер и индийско орехче. Бъква се за минутка, докато се сгъсти. В тава с малко зехтин и бешамелов сос, поставяме сгънат лист кори, разпределя се малко от плънката с каймата. Втори лист се поръсва с кашкавал, преди да се прегъне и вече разпределяме и от другите плънки. По вкус и усет е по-уместно да оставим по-много от доматите най-отгоре. Както и да размесим от кашкавала с бешамелов сос за да хване коричка. Печем на 180 градуса фурна до 30 минути . За десерт превкусно се комбинира с парче крем-карамелова торта
ИЗБРАНО