Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лава кейк с мандаринови корички

И замириса на Коледа

От Ивайла Тодорова Ивайла Тодорова
10’ Подготовка
13’ Време за готвене
0 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 200 г черен шоколад
  • 200 г масло
  • 7 с.л. захар
  • 4 с.л. брашно
  • 4 яйца
  • есенция ром
  • кората на 1 мандарина

Снимка: Ивайла Тодорова

Начин на приготвяне:

  1. Маслото, шоколада и захарта се стопяват на водна баня до еднородна смес. Оставят се да изстинат на стайна температура.
  2. Яйцата се разбиват в купичка леко с вилица. Прибавят се към шоколадовата смес. После се слагат брашното, няколко капки есенция ром и настърганата кора на 1 мандарина.
  3. Разбърква се добре и се разпределя в алуминиеви купички за суфле за еднократна употреба, които предварително сте намазали с малко масло и натупали с брашно.
  4. Готовите суфлета отиват във фризера за поне 1 час.
  5. Пекат се в предварително загрята на 220 градуса фурна за точно 13 минути.
  6. По желание се поднасят с пудра захар, сладолед и заскрежени боровинки.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло мандарина яйца бяла захар черен шоколад бяло брашно есенция ром

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче