Необходими продукти:
- 200 г черен шоколад
- 200 г масло
- 7 с.л. захар
- 4 с.л. брашно
- 4 яйца
- есенция ром
- кората на 1 мандарина
Начин на приготвяне:
- Маслото, шоколада и захарта се стопяват на водна баня до еднородна смес. Оставят се да изстинат на стайна температура.
- Яйцата се разбиват в купичка леко с вилица. Прибавят се към шоколадовата смес. После се слагат брашното, няколко капки есенция ром и настърганата кора на 1 мандарина.
- Разбърква се добре и се разпределя в алуминиеви купички за суфле за еднократна употреба, които предварително сте намазали с малко масло и натупали с брашно.
- Готовите суфлета отиват във фризера за поне 1 час.
- Пекат се в предварително загрята на 220 градуса фурна за точно 13 минути.
- По желание се поднасят с пудра захар, сладолед и заскрежени боровинки.
ИЗБРАНО