Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лабне със запечени домати и чипс от хляб

Невероятна комбинация от вкусове и аромати

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Необходими продукти:

  • 300 г лабне
  • 2 патладжана
  • 1 домат
  • 15-20 чери домата
  • 2 средни глави лук
  • 1 голяма червена чушка
  • 3 скилидки чесън
  • 1 чушка халапеньо
  • 100 г маслини
  • Пълнозърнест хляб
  • Зехтин
  • Сол

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Начин на приготвяне:

  1. От хляба се отрязват няколко филийки, на които им се махат корите и се нарязват на много тънки резенчета. Слагат се във предварително загрята на 180 градуса фурна за 10-15 мин., за да станат хрупкаво. Вадят се и се оставят се настрана да изстинат.
  2. Въф фурната се слагат патладжаните, доматът, лукът, чесънът, чушката и халапеньото, също за 15 мин.
  3. Зеленчуците се обелват, овкусяват се със сол и черен пипер и се смилат в блендер.
  4. Чери доматите се слагат в тавичка, поливат се със зехтин и се запичат за 10 мин.
  5. В плоска чиния се сервира зеленчуковото пюре, а върху него се сипват лабнето, маслините без костилки и запечените чери домати. Порцията се гарнира с хлебния чипс и се поднася.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер домати чери домати печене тава цедено кисело мляко патладжан маслини халапеньо кромид лук келтска сол блендер

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче