Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Круши - 1 кг
Захар - 1 ч.чаша
Бяло вино - 1 ч.чаша
Вода - 1/2 ч.чаша
Масло - 2 суп.лъж.
Карамфил - 2-3
Куркума - на върха на ножа

В подходящ съд захарта се карамелизира, след което много внимателно се добавят бялото вино и водата, както и 2-3 карамфила. Куркумата оцветява допълнително обелените круши, които омекват за десетина минути във врящия карамел. След като станат готови, крушите се подреждат в чиния, а карамеленият сос трябва да изври до 1/2. Добавя се маслото, което придава по-голяма плътност на соса. Крушите могат да се сервират и със сладолед.

Дайте оценка:

Тагове: бяло вино краве масло карамфил круша бяла захар куркума

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче