Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Кроасанен кекс с крем карамел

От Svetla Svetla
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

3 бр.кроасани
8 бр.яйца
1.50 ч.ч.захар
1 л.краве прясно мляко
3 пак.ванилия

1. В кексова форма слагаме захарта за карамелизиране на котлона, до пълното й стопяване и добиване на карамелен цвят.
2. Отгоре нареждаме кроасаните с крем брюле.
3. Разбиваме добре яйцата с 1 чаша захар.
4. Сипваме млякото и слагаме ванилията.
5. Заливаме кроасаните и печем на водна баня при 180 С, около 80 минути.
6. Става страхотно, опитайте!

Дайте оценка:

Тагове: яйца бяла захар ванилия прясно мляко кроасан

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче