Необходими продукти:
- 1 ч.л. зехтин
- 150 г нарязана на кубчета панчета или пушен бекон
- 4 тиквички, едро настъргани
- 1 скилидка чесън, счукана
- Шепа прясно настърган пармезан
- 200 г нискомаслена сметана за готвене
- 300 г талиатели
Начин на приготвяне:
- Загрейте зехтина в голям тиган и запържете панчетата или бекона за около 5 минути, докато започне да става хрупкав. Увеличете котлона и сложете настърганата тиквичка в тигана.
- Гответе 5 минути, или докато омекне и започне да покафенява, след което добавете чесъна и гответе още минута. Подправете и оставете настрана.
- Сварете талиателите според инструкциите на опаковката и запазете една чаша от водата, в която сте я сварили.
- Отцедете талиателите и ги сложете в тигана с бекона и тиквичките.
- На слаб огън разбъркайте всичко заедно със сметаната и половината пармезан, като добавите и малко от водата на пастата, ако трябва да разредите соса.
- Подправете на вкус и сервирайте с поръсен отгоре пармезан.
ИЗБРАНО