Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Кремообразна паста с тиквички и бекон

Чудесна алтернатива за летния сезон

10’ Подготовка
20’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 ч.л. зехтин
  • 150 г нарязана на кубчета панчета или пушен бекон
  • 4 тиквички, едро настъргани
  • 1 скилидка чесън, счукана
  • Шепа прясно настърган пармезан
  • 200 г нискомаслена сметана за готвене
  • 300 г талиатели

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте зехтина в голям тиган и запържете панчетата или бекона за около 5 минути, докато започне да става хрупкав. Увеличете котлона и сложете настърганата тиквичка в тигана.
  2. Гответе 5 минути, или докато омекне и започне да покафенява, след което добавете чесъна и гответе още минута. Подправете и оставете настрана.
  3. Сварете талиателите според инструкциите на опаковката и запазете една чаша от водата, в която сте я сварили.
  4. Отцедете талиателите и ги сложете в тигана с бекона и тиквичките.
  5. На слаб огън разбъркайте всичко заедно със сметаната и половината пармезан, като добавите и малко от водата на пастата, ако трябва да разредите соса.
  6. Подправете на вкус и сервирайте с поръсен отгоре пармезан.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън бекон тиквички готварска сметана паста пармезан