Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Кремообразна паста с тиква

Възползвайте се максимално от тиквата през тази есен

15’ Подготовка
35’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 с.л. зехтин
  • 1 глава лук, накълцана на ситно
  • 2 скилидки чесън, смачкани
  • 500 г тиква, обелена и нарязана на 3 сантиметрови кубчета
  • 50-100 мл пълномаслено мляко
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 2 с.л. маскарпоне
  • 350 г вид къса паста
  • 40 г настърган пармезан

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте зехтина в тиган на средна температура. Запържете в него лука с щипка сол за 10-15 мин., докато омекне и стане прозрачен. Добавете чесъна и запържете за още около минута. Свалете тигана от котлона и оставете да се охлади леко.
  2. През това време сварете тиквата в подсолена вода за 10-15 мин. Трябва да омекне.
  3. Сложете я в блендер, сипете при нея 50 мл от млякото, лука и чесъна и блендирайте до получаването на гладка смес. Добавете още мляко, ако ви се струва гъста.
  4. В голям и дълбок тиган на ниска степен на котлона сипете тиквената смес, доматеното пюре и маскарпонето. Разбъркайте и оставете да се загрее.
  5. Сварете пастата според описанията на опаковката. Когато е готова, запазете няколко чаши от водата преди да я отцедите.
  6. Сложете пастата при соса, сипете 50-100 мл от водата, в която сте я варили и поръсете с пармезана. Овкусете с още сол, ако е необходимо.
  7. Сервирайте пастата поръсена с пармезан

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън лук тиква маскарпоне прясно мляко паста доматено пюре пармезан

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче