Необходими продукти:
- 2 супени лъжици олио
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 1 стрък селъри, нарязан
- 1 стрък праз, нарязан
- 1 среден картоф, нарязан на кубчета
- 1 ч.л. масло
- 1 л пилешки или зеленчуков бульон
- 1 глава броколи, начупена на розички
- 140 г синьо сирене, натрошено
Начин на приготвяне:
- Загрейте олиото в голяма тенджера и след това добавете лука. Гответе на средна степен на котлона до омекване. Добавете съвсем малко вода, ако лукът започне да загаря.
- Сложете нарязаната целина, праз и картофи, след което и маслото. Разбъркайте, докато се разтопи и покрийте с капак. Оставете да се задуши за 5 минути, след което махнете капака.
- Сипете бульона и добавете розичките броколи.
- Гответе 10-15 минути, докато всички зеленчуци омекнат.
- Добавете останалата част от едро нарязаните броколи и гответе още 5 минути.
- Пасирайте всичко с пасатор до желаната консистениця, сложете синьото сирене, подправете с черен пипер и сервирайте.
ИЗБРАНО