Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Крем супа от печени червени чушки с хрупкави крутони

Да се стоплим

5’ Подготовка
22’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

киНеобходими продукти:

  • 2 глави червен лук, нарязани на едро
  • 2 моркова, нарязани на едро
  • 1 ч.л. зехтин
  • 2 скилидки чесън, нарязани на едро
  • 200 г печени червени чушки, обелени и нарязани на едро
  • 1 ч.л. семена от кимион
  • 1 ч.л. лют пипер (по желание)
  • 850 мл зеленчуков бульон
  • 4 с.л. кисело мляко - за сервиране

Начин на приготвяне:

  1. В чопър смелете лука и моркова на ситно. Може да го направите и на ръка.
  2. Загрейте зехтина в голяма тенджера на среден огън и запържете лука и моркова с щипка сол за 5-6 мин., докато омекнат. След това сложете чесъна и чушките и гответе около минута, за да си пуснат аромата.
  3. Прибавете семената кимион и лютия пипер, разбъркайте и гответе още минута.
  4. Сипете бульона и увеличете температурата на средна към висока. Нека да заври, след което оставете зеленчуците да се готвят за 15-18 мин., докато омекнат.
  5. Направете крутони, като запечете нарязан на кубчета и поръсен със зехтин и хляб за 8-10 мин. във фурната до златисто.
  6. Пасирайте супата, прибавете още сол, ако е необходимо.
  7. Поднесете в купичка с лъжица кисело мляко и крутони.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън червен лук моркови бульон червени чушки кисело мляко кимион лют пипер

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче