киНеобходими продукти:
- 2 глави червен лук, нарязани на едро
- 2 моркова, нарязани на едро
- 1 ч.л. зехтин
- 2 скилидки чесън, нарязани на едро
- 200 г печени червени чушки, обелени и нарязани на едро
- 1 ч.л. семена от кимион
- 1 ч.л. лют пипер (по желание)
- 850 мл зеленчуков бульон
- 4 с.л. кисело мляко - за сервиране
Начин на приготвяне:
- В чопър смелете лука и моркова на ситно. Може да го направите и на ръка.
- Загрейте зехтина в голяма тенджера на среден огън и запържете лука и моркова с щипка сол за 5-6 мин., докато омекнат. След това сложете чесъна и чушките и гответе около минута, за да си пуснат аромата.
- Прибавете семената кимион и лютия пипер, разбъркайте и гответе още минута.
- Сипете бульона и увеличете температурата на средна към висока. Нека да заври, след което оставете зеленчуците да се готвят за 15-18 мин., докато омекнат.
- Направете крутони, като запечете нарязан на кубчета и поръсен със зехтин и хляб за 8-10 мин. във фурната до златисто.
- Пасирайте супата, прибавете още сол, ако е необходимо.
- Поднесете в купичка с лъжица кисело мляко и крутони.
ИЗБРАНО