Има много варианти на тази рецепта, но най-вкусният е в блога на Йоана. С леки модификации от оригиналната рецепта, продуктите за него са: 150 гр. червена леща, 1 малка глава червен лук, 3 скилидки чесън, домат, 1 морков, 1 лъжица пресен джинджифил, 1 ч.л. сол, зехтин, 1 кутийка кокосово мляко, 1 л. вода.
Лукът се нарязва на ситно, а морковите на кръгчета.
В тенджера се нагрява олиото. Изсипва се лукът и се сотира за няколко минути, докато започне да променя цвета си. Добавят се морковите и готвенето продължава още няколко минути.
Слагат се лещата, чесънът, джинджифилът и доматът. Разбъркват се и се добавят водата, кокосовото мляко и солта. Супата се вари около 30 минути, докато лещата и морковите се сварят напълно.
Оставя се да се охлади леко и се пюрира в блендер.
Има много варианти на тази рецепта, но най-вкусният е в блога на Йоана. С леки модификации от оригиналната рецепта, продуктите за него са: 150 гр. червена леща, 1 малка глава червен лук, 3 скилидки чесън, домат, 1 морков, 1 лъжица пресен джинджифил, 1 ч.л. сол, зехтин, 1 кутийка кокосово мляко, 1 л. вода.
Лукът се нарязва на ситно, а морковите на кръгчета.
В тенджера се нагрява олиото. Изсипва се лукът и се сотира за няколко минути, докато започне да променя цвета си. Добавят се морковите и готвенето продължава още няколко минути.
Слагат се лещата, чесънът, джинджифилът и доматът. Разбъркват се и се добавят водата, кокосовото мляко и солта. Супата се вари около 30 минути, докато лещата и морковите се сварят напълно.
Оставя се да се охлади леко и се пюрира в блендер.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност